Növényvilág

A Csíkszéki Erdélyi Kárpát Egyesület 2012 május 19-én "Faismertető” túrát szervezett a Dél-Hargita hegységbe, melyen meghívott előadóként részt vett Szabó István erdőmérnök.

Sajnos a péntek esti és még talán a szombat hajnali eső nagyon sok túrázni vágyót elriasztott és otthon maradásra ösztönzött. Az Egyesületünk pár tagja, talán a bátrabbak, mégis elindult és nem bánta meg, mert nagyon szép, látványos, könnyű és tartalmas túrán vehetett részt.

A 7 óra 30 perckor induló lővétei autóbusszal indultunk a Tolvajos tetőre, ahol már szépen sütött a nap. A sípálya melletti úton elindulva, haladtunk át a Karós és a Tekerő pusztákon, felérve a Talabor tetőre, amely úticélunk legmagasabb pontja (1293 m). Innen tovább barangolva, a Hirtelen pusztai erdész háznál elfogyasztottuk az elemozsiánkat, amely egyeseknek reggeliként, másoknal ebédként szolgált. Ezután érkeztünk a Lucs tőzegláphoz, de inkább a széléhez merészkedtünk, mert elég ,,lucsos” volt és a túra bakancsaink is hamar beáztak volna.

Egész kirándulánsuk folyamán, így a tőzeglápnál is Szabó István részletes ismertetőt tartott, nemcsak az itt levő növényzetről, hanem több földrajzi, történelmi eseményt is felsorolt. A tőzeglápban előforduló növényekről fényképeket is hozott, melyek később virágoznak, így alkalmunk nyilt teljes pompájukban megismerni a gyönyörű védett virágokat.

A Bilibók pusztán átgyalogolva érkeztünk a szeredai fürdőhöz, majd kiszáradt torkunkat csillapítva egy-egy pohár sörrel, élményekkel gazdagodva tértünk haza. Jó kedvünket az időközben beborult égbolt és az egy-két eső csepp sem tudta elhomályositani.

Lelkesen várjuk a jó időt és a következő túrát.

                                                                                                                                                                László Ilona résztvevő

 

VISSZA

Partnerek

Médiapartnerek

Morfondir Erdely.ma