Január

Január 2., csütörtök
Józanitó túra a Nagysomlyóra
Túravezető: Kovács János (0744610041)
Megjegyzés: 

Az Erdélyi Kárpát Egyesület csíki szakosztálya kijózanító túrát szervez január 2-án. Találkozás de. 10 órakor a somlyói borvíznél. Tervezett útvonal: Kígyós-puszta, Nagy-Somlyó- hegy. A túra alatt szalonnasütésre és újévi koccintásra is sor kerül, mindenkit szeretettel várunk.

Január 11–12., szombat
Istenszéke túra
Túravezető: Solti Imre (0748-828541)
Megjegyzés: 

Reggel az 5.14-kor induló vonattal megyünk Deda-Bistráig. Szükséges felszerelés: sátor,hálózsák,megfelelő ruha (váltó is) élelem 2 napra, ivó, evő, főző edény stb. Vasárnap haza kb. 16 óra és valamennyikor. Javaslom a jegyet oda vissza venni kb. 20 lej egy út.


Január 18., szombat
Nagyhagymás sziklafolyosó
Túravezető: Tőke Dénes (0752-568855)
Megjegyzés: 

Indulás szombat reggel 8 órakor a Penny áruház parkolójából. Felszerelés a szokásos téli, ajánlott a túrabot, réteges meleg öltözet, folyadék.
Utazás személyautókkal, ami szükségessé teszi az előzetes bejelentkezést a túravezetőnél!

Január 25., szombat
Hosszúaszó
Túravezető: Nagy Attila (0740-204441)
Megjegyzés: 

Útvonal: Szentlélek – Bükk feje 939 m– Háromkút teteje 949 m - Monyasd feje 940 m – Tompád feje 1013 m – Háromkút feje 1073 m – Nagy-Salamás gerince (Havasok útja) – Nagy-Somlyó déli oldala – Csíkszereda. A túra hossza kb. 24 km.
Indulás a csíkszeredai autóbuszállomásról a mindszenti autóbusszal 7 30- kor.

Február

Február 1–2., szombat
Észak-Hargita túra
Túravezető: Tőke Dénes (0752-568855)
Megjegyzés: 

Az ez évi túratervben a következő túránk a február 1-2.-ára tervezett Észak-Hargita gerinctúra lenne. Ennek a túrának a célja a legszebb vulkanikus hegyláncunk a Hargita északi vonulatának és krátereinek téli viszonyok közötti megismerése. A természet a napokban ugyancsak gondoskodott a téli viszonyokról vastag friss hóréteggel terítve be a hegyet. Ennek előnyeit sőt mi több, hátrányait is módjukban lesz megtapasztalni azoknak akik szombaton velünk tartanak. Ugyanis a friss hó varázslatossá tette az erdőt és magát az útvonalat de ugyanakkor a korábbi hóviszonyokhoz képest nehézkesebbé tette a haladást.
A túrát a Hargitafürdőn kezdjük és Marosfőn fejezzük be érintve közben a Madarasi Hargita menedékházait, Madaras patakát, Fertő-tetőt, Ostorost, Csík magasát.
A túra teljes hossza 45 km ami téli viszonyok között a nehéz túrák kategóriájába sorolja, amiből első nap 26 km több mint 10-11 órás menetidő a második nap 19 km, 5 órás menetidő.A szintkülönbség nem jelentős a Csicsói Hargita-tető és a Fertő-tető megmászása jön számításba.
Szállás a résztvevők számától függően menedékhelyen(8 hely) esztena(5-6 hely) esetleg sátor.


Felszerelés téli szokásos, főzőfelszerelés, homloklámpa(fontos) hótalp akinek van akinek nincs de szeretne jönni kérjen kölcsön ilyen irányú infó-val tudok szolgálni.


A Hargitafürdőre kijutáshoz 2 lehetőség kínálkozik vagy busszal ha van szombaton is korán (7-kór kellene indulni a Hargitafürdőről) erre visszatérek,vagy személyautókkal aminek a visszahozását meg kell oldani gyerek, feleség, barát, szomszédon keresztül.


Marosfőről vonattal jönnénk haza vasárnap remélhetőleg 15 órakor.


Elvileg a túra a Hargitafürdőtől egészen Veresbükkig a Hargita gerincvonulatának kék sávval jelzett vonalát követi, Veresbükk és Marosfő között tovább a leágazó kék kereszt jelzést követjük.


Bejelentkezés és kapcsolattartás szükséges a túravezetővel.

Február 8., szombat
Somlyó-túra
Túravezető: Pomjánek Béla ( 0751-131207)
Megjegyzés: 

A Csíkszéki Erdélyi Kárpát Egyesület február 8-án, szombaton séta-túrát szervez a Somlyó-hegyre. Túraidő 4-5 óra, a hóviszonyoktól függően. Indulás 10 órakor a "Dolláros piac"-ról.


Február 15., szombat
Csukás túra
Túravezető: Nagy Attila (0740-204441)
Megjegyzés: 

Útvonal: Bratocsa hágó (1263 m) – Bratocsa-havas – Tigáj nyereg (1745 m) – Csukás-csúcs (1954 m) – úgyanezen az útvonalon vissza. A túra hossza kb. 16 km. Ajánlott a réteges és szélálló túraöltözet, a hegyen jól esik a termoszban hozott meleg tea.
Indulás a csíkszeredai Penny áruház parkolójából 5.00 órakor. Az utazás saját személyautókkal történik, bejelentkezés és egyeztetés a túravezetővel.

Február 15., szombat
Hosszúaszó
Túravezető: Pomjánek Béla (0755-774612)
Megjegyzés: 

Emléktúra az utolsó tatár betörés színhelyére, Hosszúaszóba. Indulás a vasútállomás melletti városi buszmegállóból a 9,40-kor induló fitódi járattal.

Február 22., szombat
Széphavas túra
Túravezető: Kovács János (0744-610041)
Megjegyzés: 

Túraútvonal: Gyimesi-hágó - Pogány-havas - Köpüs-kút - Lapos-havas - Szép-havas - Csapó-hegy - Ciherek pataka - Gyimesfelsőlok. A túra hossza kb. 15 km. Indulás a csíkszeredai megállóból a 7,30 órakor induló hidegségi járattal.

Március

Március 1., szombat
Fekete-Rez - Maros-forrás
Túravezető: Nagy Attila (0740-204441)
Megjegyzés: 

Útvonal: Marosfő (888 m) - Maros-bükk - Fekete-Rez tető (1538 m) - Maros-forrás (1382 m) - Fekete-Rez pusztája - Meszes-patak (Maros eredő ága) - Marosfő. A túra hossza kb. 12 km. Indulás a csíkszeredai Penny áruház parkolójából 8,00 órakor. Az utazás saját személyautókkal történik, bejelentkezés és egyeztetés a túravezetővel.

Március 8., szombat
Nőnapi túra
Túravezető: Solti Imre (0748-828541)
Megjegyzés: 

A vonat 7,25-kor indul a vasútállomásról a lóvészi megállóig onnan gyalog folytatjuk Bocs-tető(1372 m), Kondra-kereszt, Hármas-kő(1472 m), Antalok-pataka, terkői vasúti megálló ahonnan 17,52-kor van vonat hazafelé.Az időszaknak megfelelő túraöltözet javallott.
Találkozunk Március 8-án reggel az állomáson.

Március 22–23., szombat
Bucegi túra
Túravezető: Tőke Dénes (0752-568855)
Megjegyzés: 

Mivel a menedékházban a helyeket tanácsos jó időben lefoglalni ezért a túrán részt venni szándékozókat kérem jelezzék nálam ha lehet még a hét folyamán.


Az idei túra valamint a csúcstámadó túrák útvonala eltér az eddigiektől ami az idei hószegény szezonnak köszönhető.  • A Diham menedékháztól nem a Glajarie völgybe ereszkedünk ahol jelentős szintkülönbségvesztéssel kellett számolni, hanem a Pichetul Rosu - Prepeleac útvonalon érjük el a Malaiesti menedékházat. Még az első nap rövid pihenő után két irányból indulnak túrák az Omul-csúcsra. A hágóvassal, jégcsákánnyal valamint több tapasztalattal rendelkezők a Brina Caprelor útvonalon érik el a Bucsoi majd az Omul-csúcsot a másik csapat a hagyományos Hornul Mare(Nagykémény) útvonalat követi. Visszatérés a menedékházhoz az utóbbi útvonalon. 

  • A második nap programja is nyújt újdonságot az eddigiekhez képest. Aki rendelkezik a már említett felszereléssel az részt vehet a Padina Crucii - Valea Tiganesti - Padina Tiganesti - Scara-csúcs túrán, a többiek csak a keresztig jönnének. Visszatérés a második nap délután a már említett útvonalon. A túránk idei változata azért is előnyösebb mert az Omul-csúcsot 18oo m szint helyett 14oo m megmászásával érjük el. A második nap a menedékháztól a Scara-csúcsra 75o m-t emelkedünk. Mivel a múlt héten a zónában tartózkodtam elmondhatom, hogy a hó és a terepviszonyok ideálisak a téli túrázáshoz.


Amint eddig is történt megpróbálunk megfelelő számú autós kollégát beszervezni, hogy a szállítást személyautókkal oldjuk meg. A felszerelést talán már említeni sem kell: téli magashegyi ruházat, túrabot, hágóvas-jégcsákány (néhányat tudunk kölcsönözni is) homloklámpa. Mivel a menedékházban nincs szabad vízhasználat ezt vagy egyénenként hóból olvasztással vagy tea, sör, hűsítő vásárlásával lehet megoldani. A költségek gondolom nem nagyon változtak: szállás 30 lej, a szállításhoz hozzájárulás megegyezés alapján 30-35 lej, egy doboz sör 5-6 lej, egy leves 7-8 lej. A kötelező kellékek sorából ne maradjon ki az esti hangulatkeltő, ami szerintem semmivel sem csökkenti a túrák sportszerűségét. A túrára jelentkezés/ feliratkozás nálam

Március 22., szombat
Hóvirág túra
Túravezető: id. Kánya József (0745-072237)
Megjegyzés: 

Útvonal: Málnásfalusi vasúti megálló (577 m) - Herec vára (705 m) - Kincsás vára (1053 m) - Zoltán kútja (1050 m) - Bodoki-tető (1194 m) - Hentermező (1217 m) - Egreskő (1126 m) - Havas-tető nyerge - Száldobos pataka - Málnásfürdői vasúti megálló (585 m).
Indulás a csíkszeredai vasúti állomásról a 6.49-kor induló személyvonattal, hazatérés a 18.25-kor induló személyvonattal. Túra hossza: kb. 22 km., nehézségi fok közepes. Öltözködjünk az évszaknak megfelelő szeszélyes időjárást figyelembe véve.

Március 29., szombat
Cecele túra
Túravezető: Pomjánek Béla (0755-774612)
Megjegyzés: 

Indulás reggel 8 órakor a Penny üzletlánc parkolójából személyautókkal. A túra a Nyerges-tetőről (876 m) indul, a kezdeti meredekebb szakasz után a Nyerges-gerincen halad tovább. Az 1173 m magas Cecele a Csíki-havasok utolsó déli csúcsa. A túraútvonal hossza 15 km, szintkülönbség 300 m, menetidő 5-6 óra. Az autósok és utasok jelentkezését várjuk.

Április

Április 5–6., szombat
Királykő gerinctúra
Túravezető: Tőke Dénes (0752-568855)
Megjegyzés: 

A téli magashegyi túráink sorozata 2 napos Királykő túrával folytatódik. Az idei túraprogramunkban március 29-3o. lett beprogramozva ami viszont átütemezésre szorult ugyanis a szállást nagyobb létszámú csapattal nem lehet sem menedékhelyen sem sátorban megoldani így kényelmes lehetőségnek a Curmatura menedékház kínálkozik ahonnan elérhetők a tervezett túrák. A menedékházban 29. minden hely foglalt így marad vagy április 5 vagy április 12(13). Egyelőre 5.

A program a következő lenne:

Első nap: Zernyest - Botorog-kút - Curmatura mh. - Kis-Királykő túra. Szállás a menedékházban(3o lej/fő)

Második nap: Hegyes csúcs(Vf Ascutit) Északi-gerinc - Pásztor-csúcs(Piscul Baciului) - Creasta Grindului - Refugiul Grind - La Table - Macska-szoros - Zernyesti-szoros - Zernyest.

A részt venni szándékozók minél hamarabb jelezzék a szándékukat nálam mivel ez egy korlátozott létszámú túra(max 15 résztvevő) meg a helyfoglalás végett is a menedékházban. További részletek, pontosítások következnek.

Április 5., szombat
Köves-patak túra
Túravezető: Kovács János (0744-610041)
Megjegyzés: 

Indulás reggel 8 órakor a Penny market parkolójából személyautókkal. A gyalogtúra Kirulyfürdőről indul (750 m). A kezdeti meredekebb szakasz után, a Pálkő-gerincén (903 m), majd a Köves-patak mentén halad tovább. A túra hossza 18 km., szintkülönbség 300 m, menetidő 6-7 óra. Az autósok és utasok jelentkezését telefonon várják a szervezők.

Április 12., szombat
Pogányhavas - Tavaszi virágok
Túravezető: Pomjánek Béla (0755-774612)
Megjegyzés: 

Indulás 7,10-kor a távolsági buszmegállóból az Udvarhelyről érkező Csavargó járattal. Az esetleg személyautós résztvevőkkel 7,30-kor a Gyimesi-hágón találkozunk. Az útvonal érinti a Küpüs-kútat (reggelizés) - Pogányavas (1351 m) - Szent László-emlékhely - Hosszú vontató-kút (ebédszünet) - Szépvíz. Az autósok visszafordulhatnak az autókhoz az Emlékhelyről vagy a Hosszú vontatótól. A túraútvonal hossza 12 km, túraidő 5-6 óra, szintkülönbség 200 m.

Április 21., hétfő
Locsoló túra
Túravezető: Bölöni Sándor (0744-160231)
Megjegyzés: Ha a továbbiakban nem lesz újabb eső és reggel szép időre ébredünk akkor holnap délelőtt egy szalonna-kolbász sütő partira összegyűlhetünk az előzetes program szerint.
Bográcsolásra, fűbe kiülésre sajnos nem számíthatunk, a föld már most úgy el van ázva, hogy nem tudnánk sort keríteni.

A EKE Csíki osztálya megszervezi hagyományos locsolótúráját a sutai erdőbe, amelyre szeretettel várunk mindenkit, korosztálytól függetlenül.
Megközelítés: gyalogosan vagy kerékpárral.
Ami szükséges: fejenként 5-6 krumpli, egy lépés kolbász, szalonna, 1 főzőhagyma, fűszerek, zöldség/savanyúság, kenyér, evőeszköz, öblös tányér, 2 l víz, derékalj. Férfiak: locsolóvers, hölgyek: finom sütemény.
A legeredetibb locsolkodót díjazni fogjuk!
Indulás: április 21-én hétfőn reggel 9.30 órakor a dollárpiactól, visszaindulás kb. 15 órakor.

Április 26., szombat
Zergepárkány túra
Túravezető: Tőke Dénes (0752-568855)
Megjegyzés: 

Amennyiben az időjárás megengedi szombaton megismételjük a Nagyhagymás már klasszikussá vált párkánytúráját. A túra mindenki számára nyitott aki jártas a sziklás terepek nyújtotta túrákban de főleg azok számára lett betervezve akik még nem voltak de végigszeretnék járni vagy akik szívesen megismétlik. Szükséges felszerelésként megemlítjük a túrabakancsot valamint a túrabotot.
Utazás személyautókkal, ezért kérném akik saját autóval jönnének jelezzék nálam.
Indulás reggel 7 órakor a Penny parkolóból. Az utazás megszervezése miatt a túrára bejelentkezés szükséges.
További infók a túravezetőnél!

Május

Május 1., csütörtök
Majális a Tatros forrásánál
Túravezető: Szakáli Mária (0751 - 131207)
Megjegyzés: 

A hosszabb túrára vállalkozók (15 km) a Gyimes-hágótól a Szellő-tető irányában a Szerelmesek kútjától közelítik meg a forrást, a rövidebb utat választók (6 km) a vendéglátóig autóznak és onnan gyalogolnak a forrásig. Akik nem akarnak gyalogolni, a birtokon is jól érezhetik magukat, ahol akár frissen halászott pisztrángot is sütnek nekünk.
Indulás a Penny parkolóból reggel 9 órakor saját személygépkocsikkal. Aki teheti, hozzon fejszét és kézifűrészt.


Május 10–11., szombat
Róvásportya
Túravezető: Solti Imre (0748-828541)
Megjegyzés: Autóbuszos honismereti túra
Kászonaltíz - Gelence - Dálnok - Fogaras - Tatárlaka - Déva - Kolozsvár
Május 17–18., szombat
Erőss Zsolt TT
Túravezető: Bölöni Sándor (0744-160231)
Megjegyzés: Gyergyó
Május 24., szombat
Asztagkő túra
Túravezető: Olti Kálmán (0748-293085)
Megjegyzés: 

Indulás csíkrákos irányába a 6,25-kor induló vonattal. Túraútvonal: Csíkrákosi vasúti megálló - Bogát-fürdő - Pogányvár (1266 m) - Asztagkő (1083 m) - Mórhegyese (765 m) - Madéfalvi vasúti megálló. A túra hossza kb. 23 km. Visszatérés Madéfalváról Csíkszeredába vonattal 18,45-kor.

Május 31., szombat
Széphavas túra
Túravezető: Pomjánek Béla (0755-774612)
Megjegyzés: 

Útvonal: Pogány-havas - Széphavas - Gyimesfelsőlok.
Túraidő 5-6 óra, túraútvonal hossza 15 km, szintkülönbség 300 m. Indulás 8 órakor a távolsági buszállomásról különjárattal.


Június

Június 6., péntek
Zarándoklat kísérés
Túravezető: Kovács János (0744-610041)
Megjegyzés: Szentegyháza - Tolvajos-tető - Csíksomlyó
Június 14., szombat
Gréces tető
Túravezető: Pomjánek Béla (0755-774612)
Megjegyzés: Szállítás saját gépkocsikkal. Indulás a Penny parkolóból 9 órakor. Gyalogtúra Marosfőről. Túraútvonal 6-10 km az időjárástól függően. Az autósok és utasok jelentkezését telefonon várjuk.
Június 21., szombat
Csíki-havasok: Északi gerinc
Túravezető: Olti Kálmán (0748-293085)
Megjegyzés: Gyimesi-hágó - Pogányhavas - Égés-tető - Rez-tető - Lóvész
Június 28., szombat
Bucsecs
Túravezető: Tőke Dénes (0752-568855)
Megjegyzés: 

Busteni-ből a Costila tisztás érintésével a Moraru völgyön mászunk ki az Omul 25o7m-es csúcsára majd a Szarvasvölgyön térünk vissza a táborhoz. Ez felfele több mint 15oo m szintet jelent és nehéz túrának számít a maga 1o-11 órás menetidejével. A túrára javasolt a túrabot, kemény téli viszonyoknak is megfelelő bakancs és
a jégcsákány.
Vasárnapra 29.-re túra a Caraiman hegytömb Száraz völgyébe majd a Vilcelul Mortului folyosóban lenne a kimászás a Caraiman tetőre. Erre a túrára kötelező a jégcsákány de ha tömör a firn a folyóson a hágóvas is szükséges lehet. A szintkülönbség szintén majd 15oom. Leereszkedés a Fehér völgyön(Valea Alba)

Utazás személyautókkal amire várom a jelentkezéseket. Aki mindkét túrán részt szeretne venni az hozzon hálófelszerelést (sátor stb).
Tehát az autók függvényében megpróbáljuk a jelentkezőket úgy csoportosítani, hogy külön legyenek a csak szombaton túrázók és külön a mindkét naposok.
Aki esetleg csak vasárnapra jönne azzal külön beszélném meg a részleteket.
Mindkét túrára szükséges a bejelentkezés legkésőbb szerda estig.

Július

Július 5–6., szombat
Istenszéke túra
Túravezető: Zsigmond Éva (0745-369116)
Megjegyzés: 

Július 5-6. -án kerül sor a Csíkszéki Erdélyi Kárpát Egyesület Isten széke túrájára. Alvás saját sátorban a hegyen lesz. Indulás szombaton Csíkszeredából, az 5,14 órás személyvonattal, illetve magánkocsikkal Dédabisztráig, ahol 9-kor találkozik a csapat, és a kék sávval jelzett gerincúton jut fel a tetőre. A megfelelő felszerelés és jókedv mellett két-három krumpli és egy „fikarcnyi” kolbász is legyen a résztvevők hátizsákjában. Visszaindulás vasárnap Dédabisztráról a 15,59-es személyvonattal.


Július 12., szombat
Mihályszállás túra
Túravezető: Olti Kálmán (0748-293085)
Megjegyzés: Indulás a 7.22-kor induló vonattal Csíkszeredából a gyimesközéploki állmásig. Túraútvonal: Buha-patak-száda (865 m) - Alsó-Orodik (1275 m) - Aranyos-hágó (1055 m) - Mihályszállás (1465 m) - Felső-Szlatina (1465 m) - Budáka-havas (984 m) - Bálványos-patak-száda - vasúti megálló. A túra hossza 23 km, szintkülönbség felfele 1150 m, lefele 1200 m. Visszatérés Balahányosról vonattal 17.35-kor, érkezés Csíkszeredába 19.03-kor. Rossz időjárás esetén a túra elmarad.
Július 19., szombat
1 nap a Mária Úton
Túravezető: Kovács János (0744-610041)
Megjegyzés: Szentegyháza - Tolvajos-tető - Csíksomlyó
Indulás Csíkszeredából a 6,45 órakor induló távolsági autóbuszjárattal Szentegyházáig. A túra hossza 29 km, szintkülönbség felfele 250 m, lefele 300 m.
Július 19., szombat
Bucsecs: Morar
Túravezető: Tőke Dénes (0752-568855)
Megjegyzés: Morarul hegytömb-Creasta(acele)Morarului. 2b.
Július 26., szombat
Hirtelen-puszta
Túravezető: Pomjánek Béla (0755-774612)
Megjegyzés: Csíkszereda - Hirtelen-puszta - Csíkszereda
Július 29–2., kedd
XXIII. EKE VÁNDORTÁBOR
Túravezető: Szabó Károly (0751-065345)
Megjegyzés: Kövend (Torda és környéke)

Augusztus

Augusztus 9–10., szombat
Nagykőhavas
Túravezető: Solti Imre (0748-828541)
Megjegyzés: 

A Csíkszéki Erdélyi Kárpát Egyesület Újkenyér havának (Augusztus) 9-ik és 10-ik napján túrát szervez a Nagykő-havasra. Az útvonal Csíkszereda-Brassó, indulás a 6,49-kor induló vonattal, érkezés Brassóba 8,46-kor. Innen a 9,10-kor induló busszal folytatódik az út a buszállomásról a Malomdombokig. Innen a további útvonal: Hétlétra, menedékház, egy kis pihenő, Nagykő-havas csúcs (1843 m), majd vissza a menedékházhoz. Vasárnap a családi útvonalon térünk vissza, majd a délutáni vonattal Csíkszeredába. A csoporthoz autóval is lehet társulni, ebben az esetben találkozás a Malomdombnál kb. 9,30-kor. Az autóval érkezők mindenképpen egyeztessenek a túravezetővel. A kétnapos túra végett a résztvevők sátrat is kell hozzanak magukkal. Van lehetőség csak a szombati napra jönni, ebben az esetben a szombat délutáni visszatérést saját felelősségre kell vállalni.

Augusztus 14., csütörtök
CSIT Zarándoklat
Túravezető: Kovács János (0744-610041)
Megjegyzés: Szentegyháza - Csíksomlyó
Augusztus 16., szombat
1Úton Nemzetközi Zarándoknap
Túravezető: Molnár Sándor, Kovács János, Bölöni Sándor (0730-711745, )
Megjegyzés: Mária út: minden irány
Augusztus 23–24., szombat
Siklódkő túra
Túravezető: Zsigmond Éva (0745-369116)
Megjegyzés: Útvonal :Csíkszereda-Parajd-Szováta- Csíkszereda
indulás 7 előtt 20 perccel a menetrend szerinti autóbusszal)
Gyalogtúra útvonala: Parajd - Siklódkő - Siklód - első nap
Siklód - Dávid vára - Szováta - második nap
Össz túrahossz:29 km (15+14) a két nap alatt
Össz túraidő:8 óra ( 4,5 + 3,5)
Teljes szintkülönbség: 1.026 m (528+498)
Szállás: sátrakban
Augusztus 23., szombat
Hargita fürdő-i Borvíznapok
Túravezető: Tőke Magdolna (0743 039 093)
Megjegyzés: A Csíkszéki EKE a Hargita fürdő-i Borvíznapok alkalmából szombaton, 2014 aug. 23-án a fürdőtelepet bemutató, gyógynövény gyűjtő családi gyalog túrát szervez és ugyanakkor részt vesz az Úz Bence menedékházzal közösen a főzőversenyen.
Megközelítés: a városi buszmegállóból reggel 9 órakor

Szeptember

Szeptember 6., szombat
Hargita TT
Túravezető: ---- UEKE ---- (0000-000000)
Megjegyzés: 

Részletek: HARGITA TT

Szeptember 13., szombat
Dél-Hargita Teljesítménytúra
Túravezető: Bölöni Sándor (0744-160231)
Megjegyzés: Részletek itt: Dél-Hargita Teljesítménytúra
Szeptember 20., szombat
Bucegi túra
Túravezető: Tőke Dénes (0752-568855)
Megjegyzés: A magashegymászásban jártasok számára egynapos túrát szervezünk szintén a Bucsecsbe szept.2o.-án a Caraiman hegytömb Száraz-völgy (Valea seaca) - Vilcelul mortului szakadékvölgy kimászásával. A túra a nagyon nehéz kategóriába sorolandó hosszú kézhasználatú mászószakaszokkal. Szintkülönbség felfele 15oo m. A túra csak a magashegyi sziklatúrákban jártasoknak ajánlott. A túravezető fenntartja a csapat kiválasztásának jogát.
Felszerelés: magashegyi ruházat, túrabot (inkább az ereszkedéshez) beülő heveder az esetleges biztosításokhoz, sisak akinek van, víz egész napra.
Utazás személyautókkal, indulás szombaton reggel 5 órakor a Penny parkolóból. Az elosztást az autókban utólag közlöm. Bejelentkezés szükséges a túravezetőnél
Szeptember 27., szombat
Dél-Hargita
Túravezető: Kovács János (0744-610041)
Megjegyzés: Tusnádújfalu - Mitács pusztája - Tusnádfürdő

Október

Október 4–5., szombat
Egyeskő 60 TT
Túravezető: Menasági Hagyományőrző Egyesület (0000-000000)
Megjegyzés: Egyeskő - Csíkmenaság

egyesko60.ro


Október 10–11., péntek
Várfalvi Termésnap
Túravezető: ---- EKE ---- (0000-000000)
Megjegyzés: Országos EKE
Október 11., szombat
Őszi Istenszéke túra
Túravezető:  Zsigmond Éva (0745369116)
Megjegyzés:  Indulás autóval reggel 7 órakor a Penny üzlet
parkolójából Déda-Bisztráig, innen gyalog. A túra hossza
16 km, szintkülönbség 890 m, túraidő: 6 óra.
Október 18–19., szombat
Bucegi túra
Túravezető: Tőke Dénes (0752-568855)
Megjegyzés: Busteni - Pichetul Rosu - Prepeleac - Malaiesti - Briul caprelor - Omul - V. Gaura - Bran

November

November 2., vasárnap
Két sólyomkő túrája -vándortábor turalejárás
Túravezető: Daday Emese (0744-867387)
Megjegyzés: 

Az útvonal első része már nagyjából kialakult és rögzített, a legvége kérdőjeles még. Indulás a szeredai vonatállomásról a 06:49-es személyvonattal Sepsibüszkádig, onnan gyalog a két Sólyomkő érintésével Tusnádfürdőre, ahonnan 13:25-kor (személy), 15:07-kor (gyors) és 18:42-kor (személy) indulnak vonatok haza.
Az útvonal a következő: Sepsibükszád -> Vápa vára -> Alsó-Sólyomkő (vármaradvány + világháborús bunkerek) -> Kárpitus -> meglepetés -> Sólyomkő -> Tusnádfürdő.


November 8., szombat
Őszbúcsúztató tokányolás
Túravezető: Szabó Károly (0751-065345)
Megjegyzés: Az Erdélyi Kárpát Egyesület csíki szakosztálya szombaton tartja hagyományos őszbúcsúztató bográcsozását, ezúttal Tusnádfürdőn a kempingnél. Indulás Tusnádfürdőre szombaton a csíkszeredai távolsági autóbusz állomásról 9.30-kor.
Minden résztvevő hozzon magával öt fej krumplit, egy fej hagymát, arasznyi kolbászt, egy darab szalonnát, kevés fűszert, kenyeret, evőeszközt. Amíg a bográcsokban készül a kétféle étel, rövid túrát teszünk a környéken valamint megnézzük az Erdélyi Kárpát Egyesület 2015-ös Vándortáborának helyszínét.
Mindenkit szeretettel várunk.


November 15., szombat
Kászoni-hegyek
Túravezető: Nagy Attila (0740-204441)
Megjegyzés: Útvonal: Kászonfeltíz (730 m) - Fehérkői-borvízforrás - Csutakos - Kapocág - Káposztás havas (1456 m) - Törösbérc-patak-völgye - Kászon-patak-völgye - Kászonfeltíz
A túra hossza: kb. 20 km
Indulás szombat reggel 7 30-kor órakor a Penny parkolójából saját személyautókkal.

December

December 28., vasárnap
Szent-Anna túra
Túravezető: Bölöni Sándor (0744-160231)
Megjegyzés: ELMARAD !!!


Éves túratervezeteink: 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2021 | 2019

Partnerek

Médiapartnerek

Morfondir Erdely.ma