2015. április 20., hétfő

EKE-napi pályázat

Családom kedvenc kirándulóhelye

Újra eltelt egy esztendő. Mérhetjük ezt azzal is, hogy újra meghirdetjük az EKE-napi pályázatot Nektek, iskoláskorú természetjáróknak. Akik a korábbi években is pályáztak, jól tudják, értékes díjakat kapnak a legügyesebb fogalmazók, mint ahogy azt is, hogy változatos témákban kérjük, írják meg fogalmazásukat.
Az idei cím: Családom kedvenc kirándulóhelye. Egyszerű. Ezért a legnagyszerűbb fogalmazásokat várjuk. Azt reméljük, hogy sok új hely kerül így bemutatásra, a fogalmazások pedig annyira elvarázsolnak, hogy mindannyian útra akarunk kelni, saját szemeinkkel is megcsodálni a szépségeket. Írjatok tehát arról, hogy melyik ez a kedvenc hely, milyen látványosságokban bővelkedik, miért vált a család kedvencévé, milyen élményeitek kötődnek hozzá. Az élmények közül a legkedvencebbet kerekítsétek ki oly módon, hogy ha kell, veletek nevessünk, ha kell, megdöbbenjünk, de mindenképp megérezzük a hely és esemény ízét.
Ne felejtsétek, az anyanyelv érték, mindannyiunk közös kincse. Bánjatok hát úgy vele, hogy ne maradjon hely a lapon a nyelvet kicsúfoló hibáknak. Azt is tartsátok szem előtt, amit már megtapasztalhattatok Ti is: nem kell a világ háta mögé, hét határon túlra menni, hogy a család jól érezze magát. Így ha több kedvenc kirándulóhelyetek van, akkor a szívetekhez és lakhelyetekhez legközelebb állót válasszátok.
Végezetül még arra kérünk, hogy a Holdat, a Marsot ne jelöljétek meg kedvencként, maradjunk a Földön, valós eseményeket fogalmazzatok meg a szívetek szerinti legszebb szavakkal.

Az I–II., III–IV., V–VI., VII–VIII. és IX–XII. osztályosok korcsoportjába tartozó tollforgatók alkotásait várjuk. A beküldött írások terjedelme egy kézzel írott oldal vagy 3600 betűjeles gépelt szöveg lehet (helyközökkel együtt). Az íráshoz, fogalmazáshoz rajz vagy más illusztráció is mellékelhető, az értékelésnél azonban csak az írást vesszük alapul, kiemelten pontozva a tartalom eredetiségét, a szerkezetet és stílust, de figyelembe vesszük a nyelvhelyességet, helyesírást és a külalakot is.

Beküldési határidő (az e-mail küldésének vagy a postai bélyegzőnek a dátuma): 2015. május 12.,
az EKE napja
Postacím: S.C.A., 400750 Kolozsvár (Cluj), O. P. 1., C. P. 41.
E-mail: ekenap@eke.ma
Az elektronikus levél tárgyaként, illetve a borítékon kérjük feltüntetni: EKE-napi pályázat, valamint az írás végére kötelező módon kérjük felírni a beküldő nevét, postacímét, életkorát és azt, hogy hányadik osztályos. A saját, a szülő vagy a tanító-tanár elektronikus postacímét, illetve telefonszámát is kérjük feltüntetni.
A beküldött pályamunkák legjavát (írásokat, illetve a legsikerültebb rajzokat) az Erdélyi Gyopár, az EKE kéthavonta megjelenő folyóirata közli majd, a díjazásról ugyanezen lap hasábjairól vagy az egyesület honlapjáról (www.eke.ma) értesülhetnek az érintettek. A díjakat a XXIV. EKE Vándortábor nyitóünnepségén, 2015. július 28-án adjuk át.

Díjak:
I. díj: ingyenes családi belépő az EKE Vándortáborba, egy Columbia-túrazsák, belépő a Kolozsvár melletti Adrenalin Parkba és egyéves előfizetés az Erdélyi Gyopárra;
II. díj: egy Petzl Tikkina fejlámpa, belépő a Kolozsvár melletti Adrenalin Parkba és egyéves előfizetés az Erdélyi Gyopárra;
III. Díj: egy Pinguin inox ivókulacs, belépő a Kolozsvár melletti Adrenalin Parkba és egyéves előfizetés az Erdélyi Gyopárra.
A díjazottak ugyanakkor a Székelyföldi Legendárium (www.legendarium.ro) kiadványaiból, termékeiből is részesülnek, korosztályuknak megfelelően.

Támogatók:
Dockyard Islands Kft., a Columbia sportfelszerelések forgalmazója (www.columbia-sportswear.ro); Adrenalin park (www.adrenalinpark.ro); Outland üzlet, Marosvásárhely (www.sportmaniac.ro); Mormota webáruház (www.mormota.ro); Csíkszéki EKE (www.cseke.ro).

Sok sikert kíván az Erdélyi Kárpát-Egyesület vezetősége és az Erdélyi Gyopár szerkesztősége!


Partnerek

Médiapartnerek

Morfondir Erdely.ma