2013. március 22., péntek

EKE-napi pályázat: Gyerekszemmel, állatbőrben

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület pályázatot hirdet az EKE-nap alkalmából minden iskolás számára, fogalmazást és színes rajzot várva Gyerekszemmel, állatbőrben címmel.

EKE-napi pályázat: Gyerekszemmel, állatbőrben

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület pályázatot hirdet az EKE-nap alkalmából minden iskolás számára, fogalmazást és színes rajzot várva Gyerekszemmel, állatbőrben címmel.

Újabb feladványt eszeltünk ki számotokra, reméljük, kedveteket lelitek a megalkotásában. Az EKE napjára immár hagyományosan hirdetünk meg fogalmazás-pályázatot, mindig más és más témával. Ezúttal egy különleges túrára hívunk benneteket, arra buzdítva, engedjétek szabadjára képzeleteteket, böngésszetek szakkönyveket, majd vessétek papírra nem hétköznapi élményeteket.A történet szereplői Ti vagytok, és két utat követhettek:

1. Kipécéztek egy, a természetben élő állatot, bőrébe bújtok, és az ő életén keresztül figyelitek a turistákat, azt, hogy hogyan viselkednek a természetjáró emberek.

2. Emberként figyelitek meg az állatokat, keresve azokat a helyeket, ahol ezek élnek, utánanéztek, mivel táplálkoznak, és milyen kapcsolatuk van az emberekkel, illetve ez hogyan hat rájuk.

Mindkét esetben érdemes utánanéznetek az állat élőhelyének, szokásainak, hogy ne rugaszkodjatok túl messzire a valóságtól. Sárkányevő kis nyuszikról ezúttal sem előnyös írni, mert mi arra vagyunk kíváncsiak, hogyan látjátok Ti a természet, állatvilág és emberek háromszögének együttélési előnyeit, hátrányait. Ha túl bonyolultnak tűnik a feladvány, kérünk, szüleitekkel, tanítóitokkal beszélgessetek el, mielőtt alkotáshoz látnátok.

Tavalytól bővítettük a pályázók kategóriáit, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig minden iskolásnak lehetőséget adjunk a megmérettetésre. Így tehát az I–II., III–IV., V–VI. és VII–VIII. osztályosok korcsoportja mellett a IX–XII. osztályosok kategóriájába tartozó tollforgatók alkotásait is várjuk. A hangsúly a fogalmazáson van, ezt egészíti ki a rajz, melyet kötelező módon a pályázó egyedül kell hogy elkészítsen. A beküldött írások terjedelme egy kézzel írott oldal vagy 3600 betűjeles gépelt szöveg lehet (helyközökkel együtt).

Beküldési határidő (az e-mail küldésének vagy a postai bélyegzőnek a dátuma): 2013. május 12. Postacím: S.C.A., 400750

Kolozsvár (Cluj), O. P. 1., C. P. 41. E-mail: ekenap@eke.ma. Az elektronikus levél tárgyaként, illetve a borítékon kérjük feltüntetni: EKE-napi pályázat, valamint külön lapra felírni a beküldő nevét, postacímét, életkorát és azt, hogy hányadik osztályos.

A beküldött pályamunkák legjavát az Erdélyi Gyopár kéthavi folyóirat közli majd, a díjazásról is e lap hasábjain értesülhetnek az érintettek. A díjakat a XXII. EKE Vándortábor nyitóünnepségén, július 29-én adjuk át. Sok sikert kíván az Erdélyi Gyopár szerkesztősége.

Díjak:

I. díj: egy háromnapos Élmények Iskolája program Szovátán az Outward Bound Ifjúsági Központban (az Outward Bound Románia felajánlása); 2014-es EKE falinaptár; kétszemélyes belépő a brassói kalandparkba és egyéves előfizetés az Erdélyi Gyopárra;

II. díj: egy Columbia-túratermék, kétszemélyes belépő a brassói kalandparkba és egyéves előfizetés az Erdélyi Gyopárra;

III. díj: egy Konus S-Kompass iránytű és egy Light My Fire mini tűzgyújtó (a Mormota webáruház ajándéka), kétszemélyes belépő a brassói kalandparkba és egyéves előfizetés az Erdélyi Gyopárra.


Partnerek

Médiapartnerek

Morfondir Erdely.ma