2017. augusztus 3., csütörtök

Új, egységes népviseleti ruhák

A Hargita Megye Tanácsa által, pályázati vonalon támogatott új és egységes népviseleti ruhákban fog szerepeli az EKE néptánccsoportja...


Az Erdélyi Kárpát Egyesület (rövidítve EKE) célkitűzései a természetjárás, a természetvédelem és a honismeret, hagyományőrzés népszerűsítése. Ez utóbbi szellemében alakult a Csíkszéki EKE (CsEKE) hagyományőrző csoportja 2014-ben. Heti rendszeres próbáinkat a csíksomlyói Fodor-házban tartjuk Lakatos Imre táncoktató vezetésével. Célunk, hogy a lehetőség, meg tudásunk szerint népszerűsítsük e csodálatos nemzeti hagyományt.
Az EKE legnagyobb rendezvénye, az évente más-más régióban megrendezett Vándortábor, ahol a résztvevők létszáma 1300 – 1500 között mozog. A CsEKE által szervezett 2015-ös tusnádfürdői Vándortábor megnyitóján léptünk először színpadra. A sikerre felbuzdulva, további szerepléseket vállaltunk, főleg erdélyi és magyarországi természetjáró barátaink körében.
Legutóbbi fellépésünk az Ezer Székely Lány Napja ünnepségen történt, a következő a rétyi EKE Vándortábor megnyitóján lesz július 25-én, 18 órától a Rétyi Nyír melletti táborhelyen. Ez alkalommal már a Hargita Megye Tanácsa által, pályázati vonalon támogatott új és egységes népviseleti ruhákban fogunk szerepelni.
E fellépésre főpróbánk július 23-án, vasárnap 18 órától lesz a csíksomlyói Fodor Házban, ez alkalommal fogjuk átvenni az elkészített ruhákat a kivitelezőtől. 


Partnerek

Médiapartnerek

Morfondir Erdely.ma